Kustannusliike Robustos
info (at) robustos.fi, 
03600 Karkkila
kustantaja Heikki Savola, heikki.savola (at) robustos.fi, 050-3548180
kirjallinen johtaja Jouni Lehtinen, jouni.lehtinen (at) robustos.fi
facebook.com/KustannusliikeRobustos
 

etusivu

ajankohtaista
   
Esa Mäkijärvi: Joki

Esa Mäkijärvi
Joki
runokokoelma
978-952-5758-28-3
 7 euroa tilaa

Julkaistu toukokuussa 2015

Joki on intensiivinen rakkauden kuvaus, jossa luonto ja elämän virta ovat vahvasti läsnä. Hypnoottisesti virtaavan kokoelman keskeinen teema on himo, se miten fyysisyys määrittelee parisuhdetta.
 
Joki on helsinkiläisen runoilijan ja kriitikon Esa Mäkijärven kuudes teos.


Hannu Niklander: Luon katseen luoteeseen

KAINUUN KIRJALLISUUSPALKINNON voittaja 2014

Hannu Niklander
Luon katseen luoteeseen
esseekokoelma
978-952-5758-27-6
 8 euroa tilaa
Julkaistu syyskuussa 2014

Hannu Niklanderin esseekokoelma vie lukijansa kiehtovalle matkalle Euroopan pohjois- ja luoteisreunalle.

Niklander havannoi lämpimällä ja tarkkanäköisellä tyylillään elämää ja avaa näkökulmia niin historiaan kuin nykypäiväänkin.

Luon katseen luoteeseen on tärkeä ja viisas puheenvuoro pohjoismaalaisesta kulttuurista ja elämänmuodosta.

Kirjallisuuden valtionpalkinnon 1999 saanut Hannu Niklander on kirjoittanut useita romaaneja, runo- ja novellikokoelmia sekä matkakirjoja.


Tapani Kinnunen: Noustiin kellareista

Tapani Kinnunen
Noustiin kellareista
romaani
978-952-5758-26-9
8 euroa tilaa
Julkaistu syyskuussa 2014

Eletään vuotta 1979. Topias perustaa Suomeen palattuaan räkäistä punkkia soittavan Fast Lada -yhtyeen. Hän rakastuu myös tyttöihin ja alkaa haaveilla kirjailijan urasta - toisaalta lukio on vielä pahasti kesken.

Noustiin kellareista on rosoinen ja elämänmakuinen romaani ajasta, jolloin nuorisomusiikki muuttui Suomessa ja siinä samalla ehkä myös nuorisokin.

Noustiin kellareista on turkulaisen Tapani Kinnusen esikoisromaani. Hän on aiemmin kirjoittanut useita runokokoelmia.


Jenna Kostet: Lautturi

BLOGISTANIAN KUOPUS -voittaja 2014
KUVASTAJA -ehdokas 2015

Jenna Kostet
Lautturi
romaani
199 sivua
978-952-5758-25-2
10 euroa tilaa
Julkaistu elokuussa 2014

Lautturi on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu spekulatiivisen fiktion keinoin kerrottu tarina kahdesta lukiolaisesta.

Kai ja Ira ovat eri maailmoista ja siksi todellisuus vie heitä eri suuntiin. Silti kaikki olisi kuitenkin mahdollista. Vai olisiko?

Lautturi on mm. itsensä löytämistä ja koulukiusaamista käsittelevä romaani, jossa on viitteitä suomalaiseen kansanperinteeseen.

Lautturi on turkulaisen Jenna Kostetin esikoisromaani.


Sirkka Laine: Lasihelmet

Sirkka Laine
Lasihelmet
- ja muita väärennöksiä
391 sivua
978-952-5758-24-5
10 euroa tilaa
Julkaistu heinäkuussa 2014

Lasihelmet on romaani sotavammaisen isän tyttärestä ja hänen serkustaan aikana, jolloin asioista ei puhuttu ja vaikeneminenkin oli vääristelyä. Arkista sotaa käydään vieläkin monella rintamalla, mutta uusi aikakausi väijyy edessä.

Valtion kirjallisuuspalkinnon 1982 saanut Sirkka Laine on pitkän kirjailijanuransa aikana julkaissut mm. useita romaaneja, novellikokoelmia ja kuunnelmia. Hänet tunnetaan mm. Radioteatterin Kantolan perhe -kuunnelmasarjan käsikirjoittajana.


Teemu Helle
Onnen maa
runoja
71 sivua
978-952-5758-23-8
7 euroa tilaa
Julkaistu helmikuussa 2014

Onnen maa on elämänmakuinen ja vahvasti yhteiskunnallinen runokokoelma suomalaisesta mielentilasta, jonka taustalla hehkuu globaali populaaritaide ja korkeakulttuuri. Omaperäinen, merkityksillä ja kielellä leikkivä Onnen maa on vakava, mutta huumorintajuinen tutkimus eräästä maasta ja ajasta.

Teemu Helteen runous on sekoitus marginaalia ja valtavirtaa. Karheutta, kauneutta ja yhteiskunnallisuutta.

 

Runeberg-ehdokas 2014
 
Riitta S. Latvala
Ahtaan paikan kammo
novelleja
199 sivua
978-952-5758-21-4
10 euroa tilaa
Julkaistu elokuussa 2013
 
Kymmenen elämään heitettyä ihmistä yrittää selviytyä sen käännekohdista niin kuin parhaiten taitaa. Yksi putoaa ja toinen porskuttaa – aina edes huomaamatta omaa onnekkuuttaan. Millainen on menestyksen resepti aikana, jolloin koulutuskaan ei enää ole pärjäämisen tae?
 
Ahtaan paikan kammo vaanii jokaisessa kymmenessä novellissa, kun sota-aikojen jälkipolvet ovat tunteiden kuljetettavina nyky-Suomessa.

Onni on tässä ja nyt, eikä vuojen piästä.”

Ahtaan paikan kammo on Riitta Latvalan ensimmäinen novellikokoelma. Hänen aiemmat teoksensa ovat romaanit Henkilökohtaista (1998), Tytöt (2001), Ihana velvollisuus (2003) ja Taivaanrantojen maalari (2008).

"Ahtaan paikan kammo toteuttaa novelliperinnettä vaikuttavasti ajan hengessä. Kysymys on ihmisestä ja hänen havahtumisestaan elämänsä menoon. Novellien päähenkilöt ovat ajautuneet tilanteeseen ja hetkeen, jota voi kutsua ahtaan paikan kammoksi. Temaattisesti novellit näyttävät elämäntilanteiden ulottuvuuksia: vilpin kohteeksi joutumisen, yh-äidin tasapainoilun vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, aineellisen puutteen aiheuttaman häpeän. Novellit kysyvät jaksaako ihminen olla huolen keskellä kekseliäs, jaksaako harrastaa huumoria vaikeissa tilanteissa. Ja novellit vastaavat, jopa ilkikurisesti, että on mahdollista vapautua ahtaasta paikasta. Valtakunnallisen Novelli palaa!- vuoden päättyessä on ilo asettaa Runeberg-palkintoehdokkaaksi rakenteeltaan erinomainen, teemoiltaan ajankohtainen ja kieleltään eloisa novellikokoelma!"
-Runeberg-ehdokkaiden valitsijaraati -

"Pienet yksityiskohdat kasvattavat novellin toisensa jälkeen tärkeäksi yhteiskunnalliseksi puheenvuoroksi, ja niiden käänteissä on karnevaalia ja huumoria: aina jossakin alkaa pilkottaa valonsäteitä"
- Anna Ovaska, Kiiltomato -

 

Meri Savonen
Peippometsän bändikilpailu
Johanna Lumme, kuvitus
48 sivua
978-952-5758-22-1 Loppuunmyyty
Uusintapainos: 9789525758627

10 euroa tilaa
Julkaistu syyskuussa 2013

Peippometsän juhannusjuhlien kohokohta on bändikilpailu, johon ottaa osaa useita yhtyeitä lähimetsiä myöten. Kilpailu on tasaväkinen ja kaikki esiintyjät onnistuvat hyvin. Yleisö saa jännittää loppuun asti, mikä bändi voittaa ja pääsee konserttikiertueelle. Vain yksi voi voittaa, eikä häviäjän osa ole aina helppo. Rehti kilpailu kuitenkin kannattaa ja toisten onnistumisesta kaikki voivat iloita.

Peippometsän bändikilpailu on kirjoittajansa Meri Savosen kolmas lastenkirja ja Johanna Lumpeen ensimmäinen lastenkirjakuvitus. 

"Perinteisen satukirjan uusi aluevaltaus... Lumpeen kuvitus on ihastuttava ja täynnä hilpeitä yksityiskohtia."
- Apu 11.12.13. -

 

Maria Syvälä:
Lähtö
190 sivua
ISBN:
978-952-5758-20-7
10 euroa
tilaa
Julkaistu kesäkuussa 2013

Elisa on Kööpenhaminassa asuva menestynyt toimittaja, joka matkustaa Suomeen tapaamaan kuolevaa äitiään. Elisan tarkoituksena on myös haastatella matkallaan rikoksentekijöiden syyntakeettomuutta tutkivaa psykiatri Rainer Rönnqvistia.

Vai onko kaikki sittenkin harhaa?

Jospa Elisa onkin järkyttävään rikokseen syyllistynyt syrjäytynyt nainen, jonka mielentilaa Kierkegaardin filosofiaan mieltynyt tohtori Rönnqvist tutkii käyden samalla läpi omia muistojaan menetetystä rakkaudesta.

Lähtö on useissa mahdollisuuksissa liikkuva monitasoinen romaani. Lukija itse voi päättää, mikä on totta ja mikä ei - vai voimmeko tietää sitä lopullisesti koskaan?

"Olenko vailla täyttä ymmärrystä, tohtori Rönnqvist?

Kuten me kaikki, Elisa Ilvesvuo.

Olisinko voinut tulla hulluksi?

Kyllä, kuka tahansa voi.

Minä niin taistelin sitä vastaan. Eikö hulluus ole teistäkin pelottavaa?

Ei suinkaan.

Mitä tarkoitatte?

Elämämme olisi siinä tapauksessa vain hieman eri lailla kuormitettu."

"Syvälän romaanissa ihmiset vaeltavat toistensa sisään ja sieltä ulos... Lähtö ei ole dekkari eikä psykiatrian oppikirja. Se on teos, jossa lapsensa hylänneet aikuiset ja vanhempansa hylänneet lapset kulkevat oman tunnelinsa läpi... Lähtö on monisointinen teos. Sen neljässä luvussa Maria Syvälä avaa ihmismielen arvaamattomuutta. Sielun instrumentti soi jokaisen luvun alussa musiikkitermien sävellajissa. Kuunnelkaa."
Aamulehti / Maila-Katriina Tuominen -

 

Kirsti Kuronen:
Ammeiden aika
210 sivua
ISBN:
978-952-5758-19-1
10 euroa
tilaa
Julkaistu tammikuussa 2013

Katso traileri!

Topelius-palkitun lasten- ja nuortenkirjailijan ensimmäinen romaani aikuisille.

Ammeiden aika on kaihonaivistinen melodraama Iiris Klingstenistä, jonka elämän täyttää Ammela, persoonallinen kylpylä keskellä kaupunkia, ja kourallinen pieniä suuria hetkiä - ja yllätyksiä.

"Täytän neljäkymmentäseitsemän ja tunnen itseni nuoremmaksi kuin viime viikolla. Tai kaksi vuotta sitten. Kun sain tietää."

"Vahvasti visuaalinen romaani väistää kaikkia luokitteluja. Parasta Ammeiden ajassa on Kurosen hioma lyyrinen kieli, joka ottaa aika ajoin itseironisen kaikkitietävän loikan tulkiten myös lukijan reaktioita. Huumorilla kuolemaantuomittu Iiriskin pysyy pinnalla ja elämässä kiinni." - Nina Lehtinen, Aamulehti

"Ammeiden aika on yksi vuoden mieleenpainuvimmista lukukokemuksista" - Tuomo Lindfors, Iisalmen kaupunginkirjaston vinkkausblogi

"Romaanin tunnelma on kuin sumuinen talvipäivä: taivas on harmaa, mutta kosteaa ilmaa on helppo hengittää. Suruun ei huku, vaan unelmat vetävät pintaan." - Sinisen linnan kirjasto -

"Ammeiden aika on täynnä sanoja ja lauseita, joihin haluaa päästä uudestaan. Tämä on niitä mikä pitäisi olla kirjahyllyssä riippumatossa takan reunalla kuistilla käden ulottuvilla. Jokaisella aukemalla uusi aika."
- Tytti Karangan blogi -

"Kirkas, kuulas tarina erään naisen elämänsisällöstä, ajatuksista sekä mielestä. Naisen, joka arvostaa enemmän tunnetta ja tunnelmaa kuin arkipäiväistä maton tamppausta ja iltapäivälehtien lueskelua."
- Kirjavinkit -

"Vaikka Iiris siis on vakavasti ja todennäköisesti parantumattomasti sairas, lähellä kuolemaa, kirja ei ole mikään sairaskertomus tai nyyhkytarina. Oikeastaan siitä jäi hyvin valoisa kokonaiskuva."
- Kirsin Kirjanurkka -

"Ammeiden aika kertoo Iiriksestä, joka sairastaa syöpää, mutta sairaus saa sivuroolin, jossa ihmissuhteet, raskaita muistoja kantava huvila, suurta salaisuutta piilotteleva kadonnut kirje ja Kielomies saavat aikaan yllättävän tapahtumavyöryn. Kirja kantaa elämänhalua ja haaveita,, tuoksuu lumelta ja toivolta."
- Leena Lumin kirjablogi -

"Tämä oli nautinnollinen lukukokemus, viipyilevä, haikeansuruisa ja silti vapauttava."
- J.S.Meresmaa, Goodreeds -

"Saisiko tämän ostoon kelan tukea?"
- Arja, Goodreeds -

 

 

Finlandia-Junior-ehdokas 2012

Venla Saalo:
Kirkkaalla liekillä
240 sivua
ISBN:
978-952-5758-17-7
10 euroa tilaa

Julkaistu syyskuussa 2012

Kirkkaalla liekillä on kertomus ysiluokkalaisesta Maariasta, joka yrittää päästä yli veljensä Kalen kuolemasta. Koulunkäynti ei maistu, eikä liioin kotona asuminenkaan. Ainoa mikä vähänkään kiinnostaa, on Pete, tuo omituisen kiehtova ja ihana basisti, jonka bändi on lähdössä Köpikseen.
Kaikki tuntuu kaatuvan Maarian päälle, eikä siis ihme, että hän haluaa polttaa kaiken vanhan maan tasalle ja aloittaa uuden elämän.

Venla Saalon esikoisromaani on tiivistunnelmainen kuvaus läheisen ihmisen menettämisestä, kasvamisen vaikeudesta, kapinasta, syrjäytymisen uhasta ja itsensä löytämisestä.

Radikaalista kerrontamuodostaan keskustelua herättänyt (Helsingin Sanomat/Sanna Kangasniemi) romaani haastaa lukijansa ja kutsuu mukaan kerrontavirtaan, jonka vietäväksi kannattaa antautua ennakkoluulottomasti.

"Romaanin vahva tunnelma syntyy Saalon lyyrisestä kielestä. Tarina ja sen kerronta ovat yhtä. Välimerkittömät virkkeet vetävät lukijan syvälle Maarian lepattaviin ajatuksiin. Henkilöt ja tilanteet värittyvät kiihkeästi Marian tunteiden mukaan, kun hän vuoroin torjuu, vuoroin tarvitsee. Rohkea ja taitava kirjailija on luonut uskottavan sisäisen maailman surun sairastuttamalle nuorelle.
Kirkkaalla liekillä on omalakinen ja koskettava kasvukertomus." - Finlandia Junior-valintalautakunnan perustelut

"Tämä kirja ei ole tavallista teiniangstia vaan palava ja voimakas tajunnanpurkaus." - Saran Kirjat-blogi

"Teoksen hienous piilee vimmaisuudessa, joka tunkee esiin pisteettömänä tekstinä, poukkoilevina ajatuskulkuina ja koskettavana kuvakielenä." - Turun Sanomat, Mari Viertola

 

 

 

Tuula Styrman, Marika Torniainen, Heikki Savola:
Hyvien tekojen päiväkirja
150 sivua
ISBN:
978-952-5758-18-4
 10 euroa
tilaa
Julkaistu elokuussa 2012

Milloin viimeksi teit hyvän teon? Jokainen meistä tekee hyviä tekoja, mutta oletko huomannut tekeväsi niitä päivittäin.
Hyvän teon ei tarvitse olla suuren suuri, sinun ei tarvitse pelastaa koko maailmaa, vaan joskus yksi ystävällinen sana tai ele voi olla päiväsi kohokohta.
Hyvien tekojen päiväkirja auttaa kirjaamaan hyvät teot muistiin ja ennen kaikkea huomaamaan hyvät teot aiempaa paremmin - niin omat hyvät teot kuin muidenkin tekemät hyvät teot.

 

 

 

Maria Syvälä:
Katuturan lapset
- lempipaikkoja hökkelikylässä, jossa kukaan ei halua asua
112 sivua
ISBN:
978-952-5758-16-0
10 euroa
tilaa
Julkaistu toukokuussa 2012

Kirjailija Maria Syvälä ja valokuvaaja Lauri Dammert järjestivät marraskuussa 2011 Suomen ulkoministeriön tuella taidetyöpajan Katuturan slummin lapsille Namibian Windhoekissa.

Katutura tarkoittaa hereron kielellä paikkaa, jossa kukaan ei halua asua. Elämä ja tulevaisuus hökkelikylässä näyttävät toivottomilta, mutta silti ihmisissä elää vahva usko yhteisöönsä.

Kirja on matkakertomus eri kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten kohtaamisesta ja yhteistyöstä.

Kirjassa myös lapset kertovat elämästään ja unelmistaan. Kuvituksena on lasten ottamia valokuvia.

Neljännes kirjan tuotosta lahjoitetaan Katuturan päiväkotilasten ruokailun tukemiseen.

 

 

 

Runeberg-ehdokas 2012

Siiri Enoranta:
Gisellen kuolema
152 sivua
ISBN:
978-952-5758-14-6
LOPPUUNMYYTY

Julkaistu kesäkuussa 2011

Linnea palaa kotiin hiukset ballerinanutturalla, vaikka selvää on, ettei hän tanssi enää koskaan. Joel on pysähtynyt odottamaan häntä kahdeksan vuotta aikaisemmin, jäänyt lastenhuoneen lattialle istumaan leluauto kädessään. Linnea on vaarallinen, Linnea on kipinöivä, Linnea on kukka jolta on taitettu niska. Joel on ainoa joka antaa hänen olla sellainen kuin on, oli se sitten mikä tahansa Linnean eri peilikuvista.
Tulevaisuus syöstään mahdottomaan kurssiin, ja järvenselällä kuikka huutaa.

Gisellen kuolema on Siiri Enorannan kolmas romaani.

"Gisellen kuolema on pieni, mutta painava teos. Sen siroon olemukseen mahtuu syviä kysymyksiä, joista vähäisin ei ole toteutumaton haave ja se, kuinka sitten kumminkin selviydytään, elämää on unelmien ulkopuolellakin. Ja entä ystävyys, rakkaus, sukulaisuus, missä menevät niiden väliset rajat, ja tarvitseeko näitä rajoja ollakaan? Tärkeitä kysymyksiä ei aina tarvitse mahduttaa tiiliskiveen, jos korurasiakin riittää."
- Runeberg-kirjallisuuspalkinnon esiraati

"Enoranta koukuttaa lukijan taitavasti romaanin ääreen. Luin kirjan yhdeltä istumalta."
- Päivi Heikkilä-Halttunen,
Lastenkirjahylly

"Jälleen osoitus nuoren kirjailijan taidoista tarinankertojana."
- Heli Keskinen, Aamulehti

"Enorannan kieli on omaa luokkaansa ja kirjan rakenne hieno."
- Mari Viertola, Turun Sanomat

 

 

 

Marko Keskinen:
Ylöjärven köyhät ja rakkaat
112 sivua
ISBN:
978-952-5758-15-3
7 euroa
tilaa
Julkaistu helmikuussa 2012

Persut ovat voittaneet vaalit. Yhteisvaluutta euro natisee. Kokonaisia kansakuntia uhkaa konkurssi. Poliitikot ja rahamiehet touhuavat omiaan.

Ylöjärvellä työttömät, eläkeläiset, mielenterveyskuntoutujat ja toimeentulotuella sinnittelevät jatkavat elämäänsä kuin mikään ei olisi muuttunut. Viiden euron köyhyyspaketti tuo sentään ulkoista nostetta elämään.

Mutta mikä köyhyydessä menetetään, se rakkaudessa kenties voitetaan. Sillä sitähän köyhäkin ihminen etsii.

Ylöjärveläisiä on Suomessa monta. He asuvat ympäri Suomea, kuka minkäkin nimisellä paikkakunnalla. Köyhiä, mutta rakkaita. Heistä Pirkanmaan Ylöjärven cowboy Marko Keskinen haluaa tuotannossaan meitä muistuttaa.

 

 

 

Susanna Taivalsalmi:
Irvikissanpäivät
70 sivua
ISBN:
978-952-5758-13-9
LOPPUUNMYYTY

Julkaistu toukokuussa 2011

Irvikissanpäivät on runokokoelma omien irvikissojen kohtaamisesta - niiden, joita vältellään ja jopa pelätään. Ketä syyttää peili, ketä oma itse, seurakunta tai muut ihmiset. Teos kuvaa taistelua näiden keskellä, näitä vastaan ja näiden rinnalla.

Susanna Taivalsalmen kolmas runokokoelma.

"Taivalsalmen melodramaattinen runotyyli puree ilahduttavan terävästi."
- Miikka Laihinen, Turun Sanomat

 

 

 

Ritva Hartzell: Roskankerääjän päiväkirja
Kuvat: Anja Eliasson
178 sivua
ISBN:
978-952-5758-12-2
LOPPUUNMYYTY

Julkaistu maaliskuussa 2011

Roskankerääjän päiväkirja on ympäristöteoistaan palkitun (mm. Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys) kansalaisaktivistin Ritva Hartzellin kannanotto puhtaan luonnon puolesta roskaamista vastaan.

Ritva Hartzell pohtii pamflettimaisessa päiväkirjassaan ihmisten asenteita mm. kuluttamista, roskaamista ja liikennettä kohtaan, ja kertoo, miten jokainen voi osallistua ympäristönsä kohentamiseen.

Roskankerääjän päiväkirja kuvaa myös luonnon kiertokulkua ja vuodenaikojen vaihtelua luonnossa liikkujan näkökulmasta. Mikään vuodenaika tai sää ei estä nauttimasta luonnosta ja liikunnasta - eikä mikään vuodenaika tai sää estä meitä huolehtimasta ympäristöstämme. Suuret teot alkavat pienistä eleistä, ensimmäisen roskan keräämisestä.

Ritva Hartzell on toiminut aktiivisesti mm. Josafatin puistoliikkeessä, joka on vuodesta 1972 lähtien toiminut Helsingin puistojen säilyttämisen ja kunnostamisen puolesta.

"Miksi en poimisi roskia, puuttuisi ympäristöni epäkohtiin? Sehän on ilmaista, mielihyvää tuottavaa, laillista, positiivista kansalaisaktiivisuutta, jota lainsäädäntö ja järki tukee, omatunto velvoittaa."

"Hartzell seuraa tarkkanäköisesti luontoa ja sen pieniä ihmeitä. Tekstin tyyli on kaunista, osittain jopa lyyristä, mikä tuo mieleen Kiinan ja Japani zen-buddhalaisten ajattelijoiden kirjoitukset."
-
Marko Korvela, Tiedonantaja

"Suosittelen kaikille luonnosta, ekologiasta ja vaikkapa juoksemisesta kiinnostuneille."
- Irja, Kirjavinkit

 

 

 

Siiri Enoranta:
Nukkuu lapsi viallinen
165 sivua
ISBN:
978-952-5758-11-5
10 euroa
tilaa
Julkaistu elokuussa 2010

Enkeli tulee noutamaan tuberkuloosia sairastavaa Soniaa, mutta kaikki ei menekään kuten pitäisi.
Lumoavan kaunis toisen maailmansodan jälkeiseen Suomeen sijoittuva kertomus
elämästä ja kuolemasta.

Sopii niin nuorille kuin aikuisillekin.

"Enonrannan omintakeinen tyyli ja kaunis mutta silti hyvin eleetön kieli tekevät romaanista vangitsevan lukuelämyksen, joka ei - onneksi - juuri kansainvälisten trendien perään kurkottele."
- Päivi Heikkilä-Halttunen,
Helsingin Sanomat

"Nukkuu lapsi viallinen on herkän kaunis teos, jonka maailmaa ei halua kyseenalaistaa."
- Anni-Helena Leppälä,
Kansan Uutiset

"Nukkuu lapsi viallinen tekee kuolemasta fantasiaseikkailun, mutta vain osittain. Toisaalta kirja pohdiskelee kuoleman merkitystä sekä kuolevan että eloonjäävien perheenjäsenten kannalta."
- Mari Viertola, Turun Sanomat

"Kirja oli enemmän kuin odotin, se oli valtavan ihana."
-
Kirjamielellä-blogi

"Nukkuu lapsi viallinen on herkkä tarina elämästä ja kuolemasta. Napakka tarina ei harhaile liikoja, vaan keskittyy olennaiseen."
- Mikko Saari,
Kirjavinkit

 

 

 

Maria Syvälä: Koti
143 sivua
ISBN: 978-952-5758-09-2
LOPPUUNMYYTY

Julkaistu helmikuussa 2010

Romaani eräästä kodista lasku- ja nousukausien mainingeissa.

"Vahva lukuelämys, ravisutteleva tarina, terävää ajan ja laman kuvausta."
- Seppo Puttonen, Yle Radio 1 Kirjakerho

"Koti kouraisee syvältä. Maria Syvälä on kirjoittanut tähänastisista parhaimman kirjansa."
- Päivi Alasalmi, Aamulehti

"Syvälän tekstin tasot limittyvät vaivatta."
- Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat

"Maria Syvälän Koti on pienisuuri kirja."
- Kirjaintenvirrassa-blogi

"Maalaismiljöön ja luonnon värikylläinen kuvaus on Syvälän parhaita puolia. Ihmiskuvauksessa Syvälä on terävän tarkkanäköinen ja syvällinen."
- Jari Olavi Hiltunen,
www.kiiltomato.fi

"Koti kuvaa hyvin Suomen lähihistoriaa, erityisesti 1990-luvun alun laman vaikutusta maaseutuun."
- Mari Paalosalo-Jussinmäki, Olivian  kirjablogi

"Maria Syvälä sekoittaa taiturimaisesti yhteen kertojansa lapsuudenmuistot ja aikaisempien sukupolvien tarinat."
- Tapani Uusiniitty, Ruovesi-lehti

 

 

 

Susanna Taivalsalmi: Kirjallinen pelonteko
83 sivua
ISBN:
978-952-5758-08-5
LOPPUUNMYYTY

Julkaistu helmikuussa 2010

Runo-Kaarina 2007-kilpailun voittajan
uusi runokokoelma

"Taivalsalmi on lupaava ja vahvimmillaan rohkea runoilija, kokoelmaa on helppo suositella"
- Niina Holm,
www.kiiltomato.fi

"Säkeiden ja runojen yhdistelmistä  löytää totuuksia tai arvoituksia. Ne ovat harkiten ja hienosti rakennettuja. Suosittelen tutustumaan tähän tummaan arvoitukseen ja  lukemaan se kannesta kanteen."
- Heidi Rundgren ,
Rakastuin runoon-blogi

 

 

 

Finlandia-Junior-ehdokas 2009

Siiri Enoranta:
Omenmean vallanhaltija
560 s. sid.
ISBN:
978-952-5758-05-4
9 euroa
tilaa
Julkaistu elokuussa 2009

Nez ja Ninir ovat maailman parhaita ystäviä ja Omenmea on paras paikka seikkailuille. Sitä Nez vain ei tiennyt, että muitakin maailmoja on olemassa.

Kun Ninir loukkaantuu vakavasti, Nez päättää etsiä parannuskeinon. Hengenvaarallinen etsintäretki vie Nezin maailman ääriin ja pidemmällekin.

Omenmean vallanhaltija on henkeäsalpaavan kiehtova satu ystävyydestä, sisukkuudesta ja vallasta. Monitasoinen ja valloittava kertomus niin nuorille kuin aikuisillekin.

Ranskan ja espanjan kieliä opiskeleva Siiri Enoranta (s. 1987) on tamperelainen esikoiskirjailija, joka on suorittanut Oriveden opiston Sanataidelinjan 2006-07.

"Teos on teknisesti, kirjallisesti ja kerronnallisesti selkeä, rakenne pysyy eheänä ja lukija imautuu matkaamaan maailmasta toiseen Nezin ja tämän ratsun kyydissä."
- Finlandia Junior-palkinnon valintalautakunnan arvio

"Omenmean vallanhaltija on onnistunut varhaisnuorten fantasiaromaani, täynnä perinteisen sadunkerronnan lumoa."
- Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

"Ehkä ihanin kirja pitkään aikaan. Suosittelen lämpimästi jokaiselle, joka haluaa lukea kauniin ja kiehtovan sadun. Jokaiselle, joka kaipaa turvallista lukuhetkeä, joka tuo mieleen lapsuudessa luetut tarinat ja kertomukset."
- Ahmu,
Vinttikamarissa-blogi

"Fantasiakirjallisuuteen tutustuvalle nuoremmalle lukijalle kirjaa voi ehdottomasti suositella."
- Marianna Leikomaa, Portti

"Mukaansa tempaava lukukokemus."
- Oona Harkema, Lukufiilis

"Tuhti lukuromaani."
- Terhi Rannela, Demi

"Jännittävä ja toimiva fantasiasatu."
- Mikko Saari,
http://www.kirjavinkit.fi

"Siiri Enorannan esikoisromaanin kieli on eloisaa ja jämptiä."
- Päivi Heikkilä-Halttunen, Aamulehti

"Siiri Enorannan kirjailijanuran avaus on upea."
- Pertti T. Jokinen, Turun Sanomat

"Tarina on helppo lukea. Enoranta rakentaa sujuvaa, eteenpäin kaatuvaa virkettä. Vetävä kerronta ja yksinkertainen juonenkehittely sopivat varmasti nuorille tai vielä nuoremmille lukijoille."
- Matti Tieaho, Kymen Sanomat

"Kirja ei kulje suoraviivaisesti moneen kertaan tallattuja reittejä, vaan Enonranta tuo uusia aineksia fantasiakenttään."
- Kansan Uutiset

 

 

 

Jukka Salmi: Pääsiäinen
120 s. sid.
ISBN:
978-952-5758-04-7
3 euroa
tilaa
Julkaistu huhtikuussa 2009

Runoilijain ja kaunotarten Persiasta Jerusalemiin saapuva herra Sarvavid saa tehtäväkseen herättää eräs ristiinnaulittu juutalaismies kuolonunesta.

Merkillisten yhteensattumien johdosta Sarvavid kohtaa kymmenenpäämies Salomon Bar Jooramin ja päätyy sandaalin ja lipun korjausten, nauruunkuolemien ja monien muiden värikkäiden vaiheiden jälkeen Vanhurskauden Opettajan luo valmistamaan haomaa, jonka nauttimisen seuraukset ovat kohtalokkaat.

Vauhdikas ja veijarimainen ajanlaskumme alkuun sijoittuva kertomus mahdottomasta tehtävästä, sodasta ja rauhasta sekä siitä, mitä fanaattisuus saa ihmiset tekemään.

Ei niin vakavasti otettava kertomus siitä, mitä "oikeasti" saattoi tapahtua.

Karkkilassa asuva Jukka Salmi (s. 1951) palkittiin 2004 historiallisen romaanin kirjoituskilpailussa teoksestaan Hunajametsä.
Pääsiäinen on Jukka Salmen kolmas romaani.

Jukka Salmi on tullut tunnetuksi mm. Aki Kaurismäen elokuvien lavastajana.

 

 

 

Hannu Häkli: Seuraajat
80 s. sid.
7 euroa  tilaa
ISBN:
978-952-5758-02-3
Julkaistu lokakuussa 2008

Tamperelaisen työläiskirjailijan
esikoisrunokokoelma maalaa herkkätunnelmaisia sielunmaisemia.

"Ilmeikäs kokonaisuus, johon myös nykyrunoutuneen vihkiytymättömän lukijan on helppo tarttua. Seuraajien tunnelma on pidätelty ja voimakas ja antaa ymmärtää, että Häklillä on vielä sanottavaa."
- Riikka Herrala, Urjalan Sanomat

"Seuraamisen arvoista runoutta. Häklin teos on Robustoksen tuotannon kärkipäätä. Selkeää, paikoin osuvaa runoutta. Se asettaa odotuksia tulevaan."
- Esa Mäkijärvi,
kiiltomato.fi

 

 

 

Heikki Savola:
Töölön hirsipuu - Galgen i Tölö
Tietokilpakirja Töölöstä
120 s. sid.
9 euroa  tilaa

ISBN: 978-952-5758-07-8
Julkaistu lokakuussa 2009

Töölön hirsipuu esittelee Töölön kaupunginosan historiaa
ja vähän nykypäivääkin 50 tietokilpailun ja liki 600 kysymyksen voimin.

Ketkä kaksi töölöläistä ovat saaneet Nobel-palkinnon? Kuinka paljon Sibelius-monumentti painaa? Miten Rasputin liittyy Töölöön?

"Kirjan vahvuus ja heikkous on sen perinpohjaisuudessa. 600 kysymystä Töölöstä voi olla liikaa kovankin linjan töölöläiselle. Mutta tämän kirjan omaksumisen jälkeen ei mikään ole Töölössä vierasta."
- Jussi Sivenius, Helsingin Uutiset

 

 

 

Heikki Savola:
Rajatiedon perussanasto
76 s. nid.

LOPPUUNMYYTY
ISBN: 978-952-5758-01-6
Julkaistu heinäkuussa 2008

Yli 800 rajatiedon keskeisintä sanaa ja termiä lyhyesti selitettynä.

"Tervetullut pieni sivistyssanakirja, joka kuuluu kaikkien alan harrastajien ja asiantuntijoiden hyllyyn ja työpöydälle."
- Kaija Aho, Minä Olen-lehti

 

 

 

Sarjakuva Finlandia-ehdokas 2008

Anne Muhonen:
Ada 4 - Kaikki menee hyvin
Everything will be all right
Käännös: Aisha Sultan
52 s. nid.
5 euroa  tilaa

ISBN: 978-952-99500-7-2
Julkaistu syyskuussa 2007

Neljäs Ada-sarjakuva jatkaa tummasävyistä laatulinjaansa. Ada palaa muistoissaan poikaystävänsä viimeisiin vaiheisiin ja elää samalla elämäänsä eteenpäin.
Ada 4 lähestyy kerronnassaan elokuvaa idearikkaan ja voimakkaan kuvankäyttönsä ansiosta.

Albumi on tekstitetty sekä suomeksi että englanniksi.

"Ada 4 on vahvimpia suorituksia sarjakuvien kirjoituspuolella vuonna 2007, ehdottomasti." - Jani Turku, kvaak.fi

"Kaikki menee hyvin-albumi” kiipeää suoraan kotimaisen sarjakuvan raskaimpaan sarjaan. Itsemurha on vaikea aihe kenelle tahansa taiteenlajista riippumatta, mutta Anne ottaa tilan haltuunsa konstailemattoman rehellisellä kerronnalla."
- Lumonetti, Vuoden 2007 sarjakuvahelmet

 

 

 

Maria Syvälä, Hanna Brusi:
Kielteinen kotiäiti
60 s. nid.
ISBN: 978-952-5758-00-9
LOPPUUNMYYTY
Julkaistu 2008

Arkirealistinen, rento ja anarkistinenkin sarjakuvauutuus keski-ikäisen naisen elämästä, jota sävyttää humoristinen perusnegatiivisuus elämän realiteettien edessä.

Kielteinen kotiäiti on sarjakuva tamperelaisesta Kuittisen perheestä, johon Marppa-äidin (35 v) lisäksi kuuluvat ikuisen kotiremontin tekijä isä Jampe (39 v), lapset Toivo (7 v) ja Rauha (5 v) ja rottweiler Urho.

Lisäksi sarjakuvassa esiintyvät Marpan ystävä Tiina Kettumäki, raskaana oleva nokialainen pastori sekä ainakin opettaja, terapeutti, pankkivirkailija, terveyskeskuslääkäri ja Avickonsulin puhelinmyyjä.

Maria Syvälän terävää tekstiä täydentää Hanna Brusin konstailematon kuvitus.

Kielteinen kotiäiti on klassikkoainesta jo syntyessään.

"Kielteisen kotiäidin ajoittain sadistinenkin huumori voi olla joillekin liikaa, mutta kokonaisuudessaan stripit piristävät. Toiminee pikkupurtavana ”entäs jos tekisinkin toisin” -leikittelynä läheisiinsä väsähtäneille."
- Markus Partanen, Karjalainen

"Kielteinen kotiäiti on kuin toisesta todellisuudesta. Nyt eivät shoppailu, herkut ja viinilasillinen pelasta tilannetta. Kiukku on todellista kiukkua, joka vaatii muita purkautumiskanavia. Äitiyteen kuuluvat myös negatiiviset tunteet. Joskus on hyvä päästää höyryt pihalle."
- Kimmo Rantanen, Turun Sanomat

"Tämä sarjis saattaa helpottaa oloa, kun oikein viiraa päästä. Tällaistakin äitiys voi olla: komentelua, kiroilua ja henkistä krapulaa.  Maria Syvälä kuvaa huonosti voivaa äitiä nyt mustan huumorin keinoin. Hanna Brusi on tavoittanut kuvituksessa uskottavan rujouden."
- Meidän Perhe

"Huumoriksi tarkoitetuista stripeistä ei oikein hauskuutta tahdo irrota.  --- Enemmän absurdiutta ja vähemmän arkirealismia, niin tämä olisi varsin kehityskelpoinen. --- Kannet ovat tukevaa kartonkia."
- Jukka Laine,
kvaak.fi

 

 

 

Marko Keskinen:
Kuu Ylöjärven yllä
90 s. sid.
7 euroa 
tilaa
ISBN: 978-952-99500-9-6
Julkaistu 2008

Marko Keskisen toinen runokokoelma jatkaa samalla vankalla linjalla, minkä hänen esikoisteoksensa Mikkolantien aamut aloitti 2005.

Marko Keskisen kirjallinen ilmaisu on kypsynyt esikoiskokoelmasta entistäkin vahvemmaksi ja koskettavammaksi. Hän kiteyttää oivallisesti elämää ja aikaamme nelikymppisen miehen näkökulmasta. Eletty elämä näkyy ja tuntuu, mutta unelmat säilyvät.

"Vaikka miljöö on paikkakuntasidonnainen, teemat laajenevat universaaleiksi - ainakin suomalaisten miesrunoilijoiden näkövinkkelistä katsottuna. "
- Ilkka Pernu, Aamulehti
 

"Rumuus ja kauneus, toivo ja pettymys ovat hienolla tavalla sekoittuneena näissä runoissa, joiden kieli on välillä hyvinkin oivaltavaa."
- Merja Rostila, Pirkkalalainen

 

  Maria Syvälä: Onnen tyttö  

Maria Syvälä:
Onnen tyttö
157 s. sid.
10 euroa 
tilaa
ISBN: 978-952-99500-6-5
Julkaistu 2007

Maria Syvälän romaani kertoo aikuisille neljäsluokkalaisen Kertun koskettavan selviytymistarinan. Kertun on vaikea ymmärtää, että kuollut äiti ei tule enää takaisin. Kerttu kirjoittaa äidille kirjeitä, joita enkelit eivät vie perille, vaikka ne aina katoavatkin postilaatikosta.

"Syvälä on taitava tunnelman luoja. Onnen tyttöä ei voi päästää käsistään ennen kuin se loppuu Kertun viimeiseen kirjeeseen. En voi olla ihmettelemättä, miksi tämä kirja on jäänyt kirjastojen ja kirjakauppojen hyllyille. Olemmeko me ihmiset todella niin tyhmiä, että vain sataprosenttinen hömppä saa meidät äänestämään jaloillamme? Ja tällaiset helmet jäävät unholaan."
- Hanna Hauru, Kirjo

"Onnen tyttö on sydäntäsärkevä lukukokemus. Haluaisinpa nähdä sen silmän, joka pystyy lukemaan kirjan kostumatta. Kaiken surullisen sanottavansa jälkeen Syvälä loihtii velhon tavoin rintaa pakahduttavan toivon ja saa aamuauringon yhä nousemaan, kun lukija istuu paikoilleen jähmettyneenä, pala kurkussa lapsen käsittämättömän vahvuuden edessä. Mitä enempää hyvältä kirjalta voisi toivoa?"
- Päivi Alasalmi, Parnasso

"Romaani on koskettava tarina, johon pääsee helposti mukaan. Sen mukana itkee ja nauraa sekä pelkää Kertun puolesta."
- Lukufiilis

"Lukukokemus on intensiivinen ja koskettava."
- Sanna Puhto, Anna

"Teos välittää hyvin lapsen äidin kaipuun mutta myös halun ja uskon uuteen elämään. Syvälän teoksen parhaita puolia ovatkin koskettavuus ja kielelliset kokeilut uudissanoineen sekä runollisuus."
- Marja Toivio, Kaltio

"Syvälä on selvästi lasten puolella kiireisiä aikuisia vastaan."
- Terhi Rannela, Aamulehti

"Yksi kauneimmista kirjoista,
joita olen lukenut. Ja itkenyt läpi."
- Reetta Saine, Muskottien kirja-arvostelut

 

 

 

Kalevi Mäensyrjä:
Normaali ajokeli
ja muita motoristin muistelmia
97 s. nid.

ISBN: 978-952-99500-5-8

LOPPUUNMYYTY
Julkaistu elokuussa 2007

Kalevi Mäensyrjä on koonnut teokseen 14 kertomusta oman elämänsä vaiheista, joihin moottoripyörä on kuulunut jo 50 vuotta. Mäensyrjä vie lukijansa mm. 1960-luvun alun Pyynikinajoihin ja kokoontumisajoihin Lappiin. Moottoripyöräilyn lisäksi hän kuvaa suomalaisen arjen ja työn historiaa erityisen lämpimällä tavalla.

 

 

 

 

Tapio Anterola: Totta joka sana - mitä mies tietää naisesta
100 s. nid.
ISBN: 978-952-99500-4-1

Julkaistu maaliskuussa 2007
LOPPUUNMYYTY

Sosiopatian erikoisasiantuntija Tapio Anterolan tutkimustulos
miesten naistietämyksestä.
Blanko muistikirja. Erinomainen lahjakirja.

 

 

Heikki Savola: Rajatiedon perussanasto
e-Kirja, pdf 483 kt
9 €, 
tilaa
ISBN: 978-952-99500-8-9

Julkaistu elokuussa 2007

Suomen ensimmäinen rajatiedon perussanasto e-kirjana.
Yli 600 rajatiedon keskeisintä sanaa.

 

 

 

Anne Muhonen: Ada
48s. nid. 7 euroa 
tilaa
ISBN: 952-99500-3-9

2. painos Julkaistu lokakuussa 2006

Ada on rock-henkinen rujonkaunis tarina nuoren naisen elämästä
ja särkyneestä sydämestä. Anne Muhonen kiteyttää koskettavasti
nuoren aikuisen tuntoja niin kuvallisesti kuin kerronnallisestikin.

Anne Muhonen voitti toukokuussa 2006 Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun novellisarjassa kolmannen palkinnon.

Anne Muhonen on valmistunut kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta.

 

 

 

Maria Syvälä: Älä sylje minua syliisi
132 s.
ISBN: 978-952-5758-10-8
3. PAINOS Julkaistu helmikuussa 2010
5 euroa
tilaa

1. painos Julkaistu 2005
2. painos Julkaistu maaliskuussa 2006

Älä sylje minua syliisi on tamperelaisen Maria Syvälän
voimakas runokertomus matkasta mielisairaalaan ja takaisin. Teos on koskettava tarina hulluudesta ja rakkaudesta,
äidistä ja tyttärestä.

Ruovedellä 1975 syntynyt Maria Syvälä on tamperelainen kirjoittaja, joka on opiskellut kirjoittamista mm. Oriveden Opistossa ja työskennellyt toimittajana Aamulehdessä.

"Ensimmäisen kerran minulle käy niin, että lukiessani runoteoksen, tuntuu kuin olisin lukenut romaanin. Henkilöhahmot ovat eläviä, ihan kuin olisin tavannut heidät oikeasti."
- Arja Nyman, Kansan Uutiset, 5.6.2010

 

 

 

Marko Keskinen: Mikkolantien aamut
81 s.
ISBN: 952-99500-0-4
Julkaistu helmikuussa 2005
LOPPUUNMYYTY

Mikkolantien aamut on ylöjärveläisen Marko Keskisen
vahva runokokoelma miehen karikkoisesta elämästä.
Marko Keskinen sivaltaa rajusti runoillaan, mutta osaa
näyttää koskettavasti myös elämän arkisen kauneuden.

Marko Keskinen on suorittanut Viita-akatemian
kirjoittajakoulun 2001-2004.