Kustannusliike Robustos Kustannusliike Robustos
info (at) robustos.fi, 03600 Karkkila
kustantaja Heikki Savola, heikki.savola (at) robustos.fi, 050-3548180

kirjallinen johtaja Jouni Lehtinen, jouni.lehtinen (at) robustos.fi
facebook.com/KustannusliikeRobustos

etusivu
teokset
ajankohtaista
kirjailijaksi

Robustos
Suuret kirjat - pienet kustantamot

Suomen melkein pienimmät kirjamessut Karkkilassa perjantaina 17.6. klo 9-14 Pohjanpirtillä (Tammelantie 1, 03600 Karkkila)

Robustos järjestää Suuret kirjat - pienet kustantamot -kirjatapahtuman osana Karkkilan Rautapäiviä.

Kirjatapahtuma kokoaa yhteen pieniä kustantamoita. Kirjailijavieraita ja kirjalöytöjä koko Pohjanpirtin salin täydeltä. Mukana ovat mm. Kustannusliike Robustos, Enostone Kustannus, Aviador, Reuna Publishing House, Haamu Kustannus, Aurinko Kustannus, Kustannusliike Parkko, Kustantamo Huippu, Stresa Kustannus, Karkkilan Kotiseutuyhdistys, Kustannus-Mäkelä, Punainen Silakka, Troijan hevonen, Atlas Art, Blue Moon, Arktinen banaani, Sananjalka, Idiootti.

--


Timo Airaksinen: Rento huolettomuus elämänasenteena
Olisiko tietoinen huolettomuus parempi elämänasenne kuin innokas päämäärien asettelu, kysyy professori ja filosofi Timo Airaksinen uutusteoksessaan Rento huolettomuus elämänasenteena.

- Eikö se huolettomuus, jonka tarkka ja vaativa valmentautuminen elämän haasteisiin ihmisille antaa, ole aidon ihailun ja arvostuksen väärti? Usein on hyvä olla näyttämättä mitä haluaa, jos aikoo saada haluamansa.

Rento huolettomuus elämänasenteena koostuu Timo Airaksisen viime vuosina kirjoittamista kolumneista ja artikkeleista, joita on julkaistu mm. Aamulehdessä, Ilkka-Pohjalaisessa, digivallila.com-verkkojulkaisussa ja Pohjoisen filosofiyhdistyksen Agon-lehdessä.

Kirjan aiheet vaihtelevat esimerkiksi onnellisuudesta politiikkaan ja koronasta seksiin.

- Kansallisromanttiseen henkeen monet kaipaavat menneisyyteen ja kadotettuun kulta-aikaan, joka oli turvallinen ja hyvä mutta jota todellisuudessa ei ole koskaan ollut olemassa, Timo Airaksinen toteaa yhdessä Heta Gyllingin kanssa kirjoittamassaan Halut ja kulttuuri -esseessään.

- Kulttuurin luonteeseen kuuluu, että se elää ja muotoutuu uudestaan ja uudestaan. Väkisin kaikilta ulkoisilta vaikutteilta suojeltu ja kivettyneeksi määritelty kulttuuri ei ole elävä kulttuuri eikä sitä suojeleva yhteisö ole enää muuta kuin keinotekoinen jäänne muinaisuudesta.

On myös eri asia olla unohtamatta omia perinteitä ja tapoja – jos ne ovat toimivia, niitä halutaan noudattaa eivätkä ne vahingoita ketään – kuin sulkea ikkunat ja ovet kaikelta vieraalta kuvitellen että ulkopuoliset vaikutteet ovat uhka oman identiteetin kukoistukselle.

Timo Airaksinen on toiminut filosofian professorina Helsingin yliopiston käytännölllisen filosofian laitoksella ja kirjoittanut useita teoksia, joissa hän avaa filosofisia näkemyksiä arjen elämään.


--